Peter's revamped guitars


Deze gitarenpagina's gaan over "revamped guitars" en wel in het bijzonder uit mijn persoonlijke bezit en atelier afkomstige gitaren. Het zijn gitaren die meestal door mij zijn opgeknapt, gerestaureerd, gerenoveerd. Maar niet aleen met de bedoeling om ze terug te brengen in de oorspronkelijke staat, maar niet zelden om ze te verbeteren ten opzichte van het origineel.

Vaak is het niet meer mogelijk om ze in originele staat terug te brengen. De staat waarin ze verkeren bij binnenkomst staat dat niet altijd meer toe, athans niet zonder kosten te maken die de waarde van de betreffende gitaar ver te boven gaan. Een creatieve oplossing is dan vereist.

De meeste van deze gitaren komen tot mij via het web. Ik vind ze op veilingsites. Waarom koop ik de ene wel en de andere niet? Het antwoord is extreem subjectief. Sommige gitaren hebben "mojo" "vibe" op het eerste gezicht. Na een tijdje kan die aantrekkingskracht minder worden en verkoop ik ze weer. Of als het hier te vol wordt moet ik een selectie maken. Ik hoop dat anderen dan blij worden van de vruchten van mijn werk.

Er zijn veel mensen met dezelfde hobby (of verslaving?). Een lucratieve bron van inkomsten zal het voor een uitverkoren enkeling misschien kunnen zijn (ik ken ze niet). Voor de meesten zal het hoogst bereikbare zijn om de kosten in de hand te houden. Uiteraard bespeel ik ook mijn gitaren. Hopelijk kunnen deze pagina's een inspiratiebron zijn voor andeeren.

Wilt u meer weten, vragen stellen of een opmerking plaatsen dan kan dat via het contactformulier. Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te reageren.

Aankoop van gitaren

De meeste van de door mij verzamelde gitaren vindt ik door actief te speuren op het web. U kunt daarnaast ook een gitaar aanbieden voor verkoop of inruil. Ik ben echter niet in alles ge´nteresseerd. Als ik geen interesse heb dan zegt dat op zich niets over de kwaliteit van de door u aangeboden gitaar. Het is een zeer subjectieve keuze. Sommige gitaren vindt ik interessant, andere gewoonweg niet. Of ik interesse heb heeft natuurlijk ook te maken met hoeveel gitaren ik op dat moment al heb.

Wilt u een gitaar aanbieden dan kunt u ook dat aangeven via het contactformulier. Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te reageren. Als mijn interesse is gewekt dan wil ik ook graag foto's zien. We kunen dan afspreken hoe we die verzenden. Om busladingen spam te voorkomen zet ik liever niet het email adres op deze website.

Verkoop van gitaren

Een aantal van de gitaren die ik onderhanden heb gehad of uit onderdelen heb samengesteld zijn weer verkocht. Hiernaast in het rechtse menu zijn die in de rubriek "sold" aangegeven. Soms staat er weer eens een gitaar in de rubriek "for sale". Hebt u interesse in een van die gitaren dan kunt u dat aangeven via het contactformulier. Een aantal gitaren staan onder de noemer "hold" weergegeven. Deze hou ik zelf. Sommige om sentimentele redenen. Andere omdat ik er teveel in heb ge´nvesteerd qua tijd, geld en moeite. Somige anderen omdat ik ze nog niet "af" genoeg vindt. Een bod uitbrengen via het contactformulier is natuurlijk altijd mogelijk.

Werken aan gitaren

Soms wil ik ook wel tegen een vooraf overeengekomen vergoeding voor u wat werkzaamheden aan een gitaar verrichten. Ik heb hier niet altijd tijd voor, maar u kunt uw vraag stellen via het contactformulier. Ik zal u dan wel om gedetailleerde info vragen. Vaak wil ik de gitaar ook eerst zien

Alle tekst, beeld en geluidsmateriaal zijn ©Peter Wesseling. Niets daarvan mag worden gereproduceerd zonder toestemming van de auteur